Hoe maken we Vlaanderen properder en de wereld hygiënischer?

Stel je eens voor dat je geen toegang hebt tot een (schoon) toilet. En je ’s avonds alleen in het donker naar buiten moet om een privéplek te vinden. Wereldwijd is dit voor 2.4 miljard mensen de realiteit. Een derde van de wereldbevolking moet zijn behoefte doen in de openlucht omdat er geen veilige toiletten zijn.

Als je geen toegang hebt tot een schoon toilet en voorzieningen om je handen te wassen, loop je grote gezondheidsrisico’s. Zoals besmettelijke ziektes door slechte hygiëne en uitdroging door diarree. Zonder de juiste sanitaire voorzieningen kan dit zelfs dodelijk zijn. Diarree is wereldwijd de op 1 na belangrijkste oorzaak van kindersterfte. Jaarlijks sterven er 526.000 kinderen als gevolg van diarree.

Naar aanleiding van World Toilet Day wil Wereldtoiletdag België aandacht vragen voor deze wereldproblematiek. Voor elk flesje Sanaspray dat wij verkopen, storten we 1 euro aan Join For Water en dragen we wereldwijd bij aan een propere en meer hygiënische wereld voor iedereen. Join For Water investeert in toiletten en bijbehorende voorzieningen in ontwikkelingslanden.

Sanaspray is een alternatief voor vochtige doekjes, die vele verstoppingen veroorzaken in de Vlaamse waterzuiveringsstations. De toiletpapierspray is niet alleen een duurzaam alternatief voor de vochtige doekjes, maar zorgt ook voor een optimaal fris gevoel na elk toiletbezoek.

Op 19 november dragen we met z'n allen bij aan een betere wereld en houden we ook onze eigen riolen proper.